Krówki reklamowe – jak je przygotować?

Krówki reklamowe
Krówki reklamowe

Krówki to cukierki, które doskonale sprawdzają się w roli reklamowego upominku. Ich duża popularność to zasługa wyśmienitego smaku kojarzącego się z beztroskimi czasami dzieciństwa. Tego typu słodkości wręczać można między innymi podczas różnego rodzaju wydarzeń branżowych takich, jak targi czy konferencje. Warto umieścić je również na recepcji tak, by częstować mogła się nimi każda osoba odwiedzające siedzibę firmy. Krówki dołączać można również do zamówienia, traktując je w roli bezpłatnego upominku dla klienta. Jak samodzielnie przygotować tego typu cukierki?Nazwa „krówki reklamowe” wywodzi się od charakterystycznego papierka z wizerunkiem krowy, w które pakowane są te cukierki. W przypadku produktów reklamowych, zamiast niej na opakowaniu znaleźć może się inny, dowolny nadruk, na przykład w formie logo firmy, jej sloganu reklamowego czy danych teleadresowych. Warto zadbać o to, aby kolorystyka papierka utrzymana była w barwach charakterystycznych dla danej marki – przyczyni się to do utrwalenia jej wizerunku w pamięci kontrahenta.

Krówki reklamowe można z łatwością przygotować w domowym zaciszu. Do tego celu potrzebne będą 2 szklanki mleka, 2 szklanki cukru, 0,5 kostki margaryny oraz 1 torebka cukru wanilinowego. Wszystkie składniki umieszczamy w garnku i mieszamy tak długo, aż masa nabierze jednolitej konsystencji i brązowej barwy. Następnie przekładamy ją do niewielkiej brytfanki i odstawiamy do wystygnięcia. Po upływie kilku godzin kroimy w kostki.

By zrobić Krówki reklamowe – ciągutki, potrzebne będą natomiast 2 szklanki mleka, 1 puszka mleka skondensowanego, 3/4 szklanki śmietany 30%, 3/4 szklanki miodu, 2 łyżki margaryny, 1 łyżeczka aromatu waniliowego i 1/2 łyżeczki soli. Cukier gotujemy w garnku razem ze śmietaną skondensowaną oraz mlekiem. Po wymieszaniu dodajemy miód i gotujemy przez kilka minut. Następnie dodajemy margarynę oraz aromat waniliowy. Mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji i brązowego koloru. Wsypujemy sól, mieszamy i wylewamy na brytfankę. Odstawiamy, a po kilku godzinach kroimy.